Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2006

ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ...
Το βιβλίο το διάβασα ξεκούραστα ...
...μου δημιουργούσε έκπληξη κατά επεισόδια.
Ευχέρεια λόγου, διάλογοι, εξέλιξη...
Θ.Γ.
για μένα το διάβασμα του Game Over ήταν μια απόλαυση!
Δ. Ζ.
Αυτό ήταν… το τέλειωσα!
Σάμπως μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου? ... Πάρα πολύ δυνατό.... το βιβλίο είχε μιαν αλήθεια, δίκαιη.... περιμένω με αγωνία το επόμενο
K.M.
...αξίζουν συγχαρητήρια στον συγγραφέα ο οποίος, πέρα από ένα βιβλίο που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα, δίνει στους αναγνώστες του τις αφορμές και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ενδοσκόπηση...
...το βιβλίο αποτελεί κατά την γνώμη μου το εγχειρίδιο που θα έπρεπε να έχει οπωσδήποτε υπόψη του όποιος ξεκινά την επαγγελματική του σταδιοδρομία...
Θ.Κ.Γ.

Το συναρπαστικό (όπως το είδα ) στο μυθιστόρημα είναι ότι ο συγγραφέας καταφέρνει να αναδείξει ως δίλημμα για τον ήρωά του, το ίδιο εκείνο που, κατά τη γνώμη μου, αποτέλεσε το κεντρικό δίλημμα για πολλούς από εμάς, ίσως και για την κοινωνία μας , αυτή την κρίσιμη δεκαετία. Δηλαδή, της συμμετοχής στα δύσκολα και τα καινούργια...

Δ.Κ.

Έχω την εντύπωση πως διαβάζω ένα από τα πληρέστερα μυθιστορήματα που έχω διαβάσει εδώ και αρκετά χρόνια. Με έχει ενθουσιάσει το γεγονός πως -επιτέλους- διαβάζω ένα μυθιστόρημα με χαρακτήρες. Ένα μυθιστόρημα δομημένο πάνω στην πραγματικότητα που και κριτική κάνει εφ όλης της ύλης αλλά δεν είναι "αναφορικό".

Ό,τι έχει να πει, το λέει μέσα από την ιστορία του και όχι "¨διδακτικά" ή ρητορικά.

....έχετε γράψει ένα πολύ καλό μυθιστόρημα, ή να το πω και αλλιώς έχετε γράψει (Επιτέλους.!!!!!) ένα πραγματικό μυθιστόρημα, είδος εν ανεπαρκεία στον τόπο μας.

Γ.Π.

….Loipon, to Game over me proselkyse apo tin proti selida, i glossa me ethelxe, tin aisthanthika amesws san diki mou. Lene gia tous diaforous tragoudistes pou perigrafoun to Lebensgefühl tis dekaetias tade. Na loipon, pou yparhei kai to diko mou Lebensgefühl, opws to apodidei o Kalamantis.Ta manatzerilikia den me aggizoun stin proswpiki mou zwi, kalos i kakws den symmetehw s'afta. Fysika, sto Game Over ta parakolouthw me megalo endiaferon…..
….Ean analysw to ergo kata Fourier vrisko mesa toses polles synistwses gemates Ellada, pou isws kai asynaisthita perasan mesa sto ergo.Tha mporousa na analyso ton irwa, ton Vasili….
Δ.Κ.

Από μένα και πάλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !
Είναι το πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό βιβλίο που
διάβασα εδώ και πολύ καιρό (... και πίστεψέ με διαβάζω ΠΟΛΥ !).
Περιμένω το επόμενο !!
Γ.Π.

Σήμερα το πρωί στις 6 η ώρα περίπου τελείωσα το βιβλίο…
…με κράτησε σε εγρήγορση από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα… Β.Λ.


To deytero vivlio ever pou diavazw monokomata (apo 11 pm Kyriakh tou Pasxa ews 6.30 am, Deytera prwi). Eimai sigouros oti paei/8a paei poly kala stis pwlhseis. Pio dynath skhnh to nyxtoperpathma sto parisi … Kata t'alla perigrafei ta pragmata akrivws opws einai... Gia na ma8ainoun kai oi wannabes dhladh :-)
Β.Τ.

...το βιβλίο είναι πολύ καλό και αναμένω υπογραφή στο αντίγραφό μου
Σ.Γ.

…ακόμη και τώρα σκέφτομαι τι να έγιναν όλοι αυτοί οι πωλητές ή γιατί ο Bασίλης επέλεξε να φύγει στο εξωτερικό. Πότε θα σταματούσε να ψάχνεται; Συνεχίστε για να μας δώσετε και άλλα το ίδιο ενδιαφέροντα αναγνώσματα!
Κ.Χ.

Ένα καταπληκτικής δύναμης μυθιστόρημα, με γραφή γεμάτη ζωντάνια που ξαφνιάζει και συγκινεί. Χιουμοριστικό, μα συνάμα βαθύτατα ανθρώπινο, αγγίζοντας πραγματικές καταστάσεις, και προκαλώντας ταυτόχρονα τα συναισθήματά μας, για τα χαμένα όνειρα , και τις αναστολές μας. Το βιβλίο Game Over αποτελεί ένα νοσταλγικό ταξίδι όχι μόνο για όσους στις αναμνήσεις τους κουβαλούν παρόμοιες εικόνες αλλά και για όλους εκείνους που αργά η γρήγορα θα έρθουν σε επαφή με τις καταστάσεις αυτές. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο ενέργεια και διάθεση για να ζήσεις την ζωή με τους δικούς σου όρους.
Α.Α.

…είναι όντως η ρεαλιστική περιγραφή του χώρου μας και της πραγματικότητας που κυριαρχεί στις νέες τεχνοκρατικές εταιρίες....
B.K.

I really derived pleasure from reading the book
A.D.

Εξαιρετικό έργο που μπορεί αναμφισβήτητα να συγκινήσει ένα ευρύτατο κοινό..
A.K.



6 Comments:

At 7:57 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φώτη,
Διάβασα κι εγώ το βιβλίο σου, όπου κατά σύμπτωση το τελείωσα στις 6.33 το πρωί. Τον ήρωά σου τον βρήκα Ερωτικό, εγωιστή και αυτοκαταστροφικό. Είναι ο ιδανικός ήρωας για να κρατήσει και να κορυφώσει το ενδιαφέρον της ιστορίας. Μου άρεσε η ευθύτητα και το θάρρος του αλλά και το ότι παλεύει για τα πάθη του, είναι ζωντανός και ανθρώπινος.

Θα ήθελα βέβαια να μου εξηγήσεις γιατί τα έβαλες με την κλίμακα του Maslow.. :-) Η θεωρία του, από όσο γνωρίζω και καταλαβαίνω δεν αντιτίθεται στις πεποιθήσεις του ήρωα..

Ελπίζω να επιτύχει εμπορικά το βιβλίο σου και να σου δώσει έμπνευση να επανέλθεις δριμύτερος στο μέλλον.

Μ.Μ.

 
At 8:13 π.μ., Blogger Φώτης Καλαμαντής said...

Αγαπητή/έ Μ.Μ.
το ενδιαφέρον και τα θερμά σας σχόλια με τιμούν, και το γεγονός ότι χάσατε ώρες ύπνου εξαιτίας μου με αγχώνει :-)
Η κλίμακα του Maslow είναι ενοχλητική όπως κάθε μηχανιστική απόπειρα χειραγώγησης των αφελών που "τσιμπάνε"...
Και, ναί, θα επανέλθω οπωσδήποτε, ελπίζω δριμύτερος..
Ευχαριστώ πολύ!!

 
At 11:01 π.μ., Blogger hardrain said...

Δεν έχουν περάσει ακόμα 10 λεπτά, όταν ο αναγνώστης "πέθανε" μαζί με τον Βασίλη Δελμούζο.

Κλείνοντας την τελευταία σελίδα, το τέλος μοιάζει λυτρωτικό, ακριβώς όπως λυτρωτικός είναι ο θάνατος του Βασίλη.

Όχι απρόβλεπτος, μιας που από πολύ νωρίς από τη μέση περίπου της πλοκής νιώθει κανείς -σαν αναγνώστης- πως αν το βιβλίο πάει μέχρι το τέρμα αντάξιο των μεγάλων προσδοκιών που γεννά στην αρχή, μόνο έτσι μπορεί να τελειώσει, αμετάκλητα, με το τέλος του ήρωα του.

Και βέβαια, κακά τα ψέματα, από την αρχή σχεδόν η διαδρομή του Δελμούζου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία διαρκής επαναληπτική εκτόξευση προς το τέρμα.

Όλο και με μεγαλύτερες ταχύτητες, ιλιγγιώδεις από ένα σημείο και πέρα, ώστε να μην προλαβαίνει ποτέ να έχει πλήρη συνείδηση του τι κάνει.

Αν και έχει.

Ο Δελμούζος, είμαι εγώ.

Είσαι εσύ.

Είναι μια ολόκληρη γενιά που βρέθηκε στη μέση όλων των πραγμάτων, που έζησε το τέλος του κόσμου στον οποίο γεννήθηκε, είναι μια γενιά ήττας από έναν αντίλαλο πολέμου.

Τον ίδιο τον πόλεμο, τον είχαν χάσει οι προηγούμενοι.

Από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει εδώ και χρόνια.

Στην αρχή νόμισα πως η χάρη του είναι η καθημερινή του γλώσσα και ο σχεδόν ντοκυμανταιρίστικος τρόπος καταγραφής.

Λάθος μου.

Το βιβλίο, βρίθει από ποίηση. Μόνο που η ποίηση στο Game Over είναι οπλισμένη με ουσία, αλήθεια και κυρίως οικονομία.

Στοιχεία μάλλον άγνωστα στην συντριπτική πλειοψηφία των έργων που εκδίδονται στην Ελληνική γλώσσα.

Το βιβλίο, ναι, είναι από αυτά που διαβάζει κανείς με κομμένη την ανάσα με πλοκή –τεχνικά μιλώντας-σχεδόν αστυνομική, αλλά δεν είναι ούτε θρίλερ ούτε αστυνομική ιστορία.

Το Game Over είναι το βαθύτατο ψυχογράφημα μιας ολόκληρης γενιάς, μιας γενιάς ανικανοποίητης που μεγάλωσε στον αφρό και τον απόηχο της ιστορίας των κινημάτων, καθώς αυτά ήταν πια στην εκπνοή τους.

Μιας γενιάς που δανείστηκε από όλες τις προηγούμενες χωρίς να μπορέσει να προτείνει τίποτα το ουσιαστικό, γιατί , στην καλύτερη περίπτωση, έμεινε στα «ευγενικά –καλών προθέσεων-φτιασιδώματα».

Ο Δελμούζος, δεν θα σήκωνε ποτέ το πιστόλι για να αυτοκτονήσει.

Εδώ, είναι απόλυτα αληθινός.

Καταδιώκεται από το μηδέν του εφησυχασμού του και έτσι δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για να πέσει «ηρωικά» στην τρύπα αυτού του μηδενικού, έχοντας προδώσει τα πάντα.

Τη γυναίκα του, το παιδί του, τη δουλειά του, την ερωμένη του.

Αλλά, έχει φανεί συνεπής σε κάτι καίριο.

Στο μηδέν που αντικρίζει στον καθρέφτη του χρόνια ολόκληρα.

Ο Δελμούζος είναι η σημερινή Ελλάδα.

Που θα προσφέρει υπηρεσία μέγιστη στην ιστορία της, αν επιτέλους φτάσει στον απόλυτο πάτο , το ως εκεί και μη παρέκει ,μήπως κάτι κινηθεί κάποια στιγμή.

Εύγε, με όλη μου την ψυχή.

 
At 5:23 π.μ., Blogger Φώτης Καλαμαντής said...

@ Δυων Ανατελλων

Με τιμάτε και με συγκινείτε...
Και σας θαυμάζω, η οξυδέρκειά σας δεν άφησε τίποτα στο ημίφως! Σε επίπεδο σχεδόν απομυθοποίησης κινείται η επισκόπησή σας - μάλλον ξέρετε λοιπόν κι εσείς!

Σας είμαι ευγνώμων που ασχοληθήκατε, είμαι βέβαιος ότι θα γράψουμε πάλι "μαζί" κι άλλο βιβλίο!

 
At 6:14 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η σκληρή πραγματικότητα εντός των τειχών των εταιριών θα εξουθένωνε πιθανότατα πολύ γρήγορα τον σύγχρονο άνθρωπο, που από επιλογή ή από ανάγκη είναι υποχρεωμένος να αγωνίζεται καθημερινά και να συμβιβάζεται με στόχο την επιβίωση και την επαγγελματική και συνακόλουθα κοινωνική ανέλιξη,
αν δεν υπήρχαν οι μικρές και μεγάλες χαρές και απολαύσεις της ζωής, που καθιστούν εφικτή τελικά την εξισορρόπηση και επιτρέπουν , τουλάχιστον για αυτούς που θέλουν να έχουν τα μάτια τους ανοικτά, να γίνει αντιληπτό το πραγματικό νόημα της ζωής, ώστε να διορθώνεται ανάλογα και κατά περίπτωση η πορεία του καθενός. Το βιβλίο αποτυπώνει με μεγάλη ακρίβεια και γλαφυρότητα την καθημερινότητα μεγάλης μερίδας συνανθρώπων μας, πάντα με τις ιδιαιτερότητες που επιβάλλει ο διαφορετικός χαρακτήρας και η κοσμοθεωρία κάθε ανθρώπου. Το ύφος απλό και κατανοητό, μερικές φορές σκληρό και απότομο όταν αναφέρεται στις αντίξοες συνθήκες του επαγγελματικού περιβάλλοντος και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, καταφεύγει επιτυχημένα σε στοιχεία ρομαντισμού και λυρισμού, όταν είναι απαραίτητο για να ξεκουράσει τον αναγνώστη από την ένταση που του προκαλεί η λεπτομερειακή αποτύπωση του καθημερινού αγώνα για επιβίωση, επαγγελματική καταξίωση, προσωπική πρόοδο. Όλοι ανεξαρτήτως επαγγέλματος θα αναγνωρίσουν στο πρόσωπο του ήρωα του βιβλίου πτυχές του εαυτού τους, στιγμές από την επαγγελματική και προσωπική ζωή τους, και θα ταυτιστούν μαζί του, προβάλλοντας εικόνες από το παρελθόν και το μέλλον. Ιδιαίτερα εκείνοι που δεν αρκούνται σ' αυτά που για τους περισσότερους συνιστούν την απόλυτη επιτυχία, αλλά αναζητούν την διαρκή βελτίωση και πρόοδο σε όλους τους τομείς της ζωής τους, που δεν σταματούν να αναζητούν και να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις, έχοντας επίγνωση του κόστους που μπορεί να κληθούν να καταβάλουν, αλλά και των απολαύσεων και ικανοποιήσεων που προσφέρει αυτή η προσέγγιση της ζωής... Για όλα τα παραπάνω και για τα ακόλουθα αξίζουν συγχαρητήρια στον συγγραφέα ο οποίος, πέρα από ένα βιβλίο που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα, δίνει στους αναγνώστες του τις αφορμές και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ενδοσκόπηση, αναδιάρθρωση της καθημερινότητας σε όλα τα επίπεδα και επανασχεδιασμό των μελλοντικών κινήσεων. Εκτός των άλλων, το βιβλίο αποτελεί κατά την γνώμη μου το εγχειρίδιο που θα έπρεπε να έχει οπωσδήποτε υπόψη του όποιος ξεκινά την επαγγελματική του σταδιοδρομία και θέλει να επιτύχει, συνιστά δε ειδικότερα την βάση και το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα στις πωλήσεις.
Τέλος, δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να αναφερθώ στις λεπτομέρειες για λίγους και εκ των πραγμάτων μυημένους, που δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα και μια ιδιαίτερη αξία στην αφήγηση των γεγονότων...

Θ.Κ.Γ.

 
At 12:24 π.μ., Blogger Φώτης Καλαμαντής said...

@ Θ.Κ.Γ.

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και ακόμη πιό πολύ ευχαριστώ που εισπράξατε τα μηνύματα του βιβλίου όπως τα είχε στο μυαλό του ο συγγραφέας.
Όσο για την τελευταία σας παράγραφο...
Welcome to the clan! :-)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home